IB Öğrencilerimiz Comenius Projesiyle Avusturya'da

                  T.C Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca yürütülen Hayat Boyu Öğrenme ve Gençlik Programları kapsamında Comenius Okul Ortaklıkları Projemiz "Streetwise Europewise"ın ilk toplantısı 9-14 Aralık 2012 tarihleri arasında Avusturya/ Lambach'da Fransa, Slovakya, İtalya, Avusturya, Norveç ve Türkiye'den öğretmenlerin ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıya; Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı/ IB Koordinatörü ve Proje Sorumlusu Şerife DEMİRCİOĞLU, İngilizce öğretmeni Binnaz DÜZGÜN ve Uluslararası Bakalorya Diploma Programı 10- IB sınıfı öğrencileri Özgür ÜNAL, Deniz İnam, Genco BAŞER, Nur Ecem DİLEK; 9 -IB öğrencileri Hikmet DEMİR, Deniz Berdan İFLAZOĞLU ve Doğukan ATİK katıldı.

                  Toplantının 1. gününde toplantı salonunda toplanan katılımcıların birbirlerini daha iyi tanımaları için öncelikle ısınma oyunları oynandı. Isınma oyunlarından sonra okul turu düzenlendi. Öğle yemeğinde Avusturyalı öğretmen ve öğrencilerin yaptıkları en ünlü et yemekleri Şinitzel'in ardından bütün öğrenci grupları okul tanıtım sunumlarını yaptılar. Öğrencilerimizin sunumları ve okulumuz, bütün katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

                  Okul sunumlarının ardından her ülke öğrencilerinden gruplar oluşturuldu ve öğrenciler grup çalışması şeklinde yaşadıkları şehirlerden seçmiş oldukları bir sokağı ya da caddeyi maket haline getirdiler. Öğrencilerimizin Ankara'dan seçmiş oldukları Hamamönü bölgesi ve sokağı; götürülen fotoğraflar, kataloglar kullanılarak maket haline getirildi.

                  Toplantının 2. gününde öğrenciler; fizik, Fransızca, iş eğitimi, multimedya, sosyal öğrenme, kültürlerarası öğrenme gibi derslere girdiler. Derslerin ardından Lambach turu düzenlendi. Bu günün akşamında eski bir Avusturya evinde sokak maketleri sunumları yapıldı. Ayrıca öğrenciler sokaklarını tanıtan sunumlar yaptılar.

                  Toplantının 3. gününde Avusturya'nın meşhur karla kaplanmış dağlarını, ormanlarını görmek ve soğuk havasını daha da iyi hissedebilmek için Gosau kasabasına gidildi. Bütün gruba kar ayakkabıları verildikten sonra teleferikle dağa tırmanıldı ve kar yürüyüşü başladı. Kar yürüyüşünden sonra Avusturya'nın geleneksel yemeği yenildi ve eve dönüldü.

                  Toplantının 4. gününde 2009'de Avrupa Kültür Başkenti seçilen Linz şehrine tur düzenlendi. Linz'de bütün öğrencilerin ve öğretmenlerin çok beğendikleri Aes Electronica Center (geleceğin müzesi)ne gidildi. Öğrenciler müzedeki farklı laboratuarlarda; insan vücuduna bakış, uzaya seyahat, teknoloji kavramına farklı bakış açıları, zaman kavramı, insan sesi piyanosu gibi değişik tecrübeler yaşadılar. Linz şehir turundan sonra akşam okulda "güle güle partisi" düzenlendi. Partide öğrenciler birbirlerine geleneksel danslarını öğrettiler.

                  14 Aralık 2012 Cuma günü belki de kitaplardan öğrenilemeyecek birçok bilgiyi öğrenerek, farklı ülkelerden arkadaşlar edinerek, ülkemizi temsil ederek, kültür öğelerimizi tanıtarak ve yeni kültürler öğrenerek, Avusturya'daki ev sahibi öğrenciler ve öğretmenler tarafından yolcu edilerek memleketimize döndük.

          




bottom