7 Mart' ta Tüm Dünya İle Birlikte Problem Çözdük

                   7 Mart Dünya Matematik günü nedeniyle, tüm dünya ile birlikte Gazi Koleji öğrencileri de www.worldmathsday.com adresine girerek problem çözdü.

                  1 Şubat tarihinde başlayan ve Dünya Matematik Günü olan 7 Mart tarihine kadar süren matematik yarışmasına, Gazi Üniversitesi Vakfı Anadolu Lisesi 9.sınıf öğrencileri ile birlikte aynı anda 80 ülkedeki 20 bin okuldan bir milyondan fazla öğrenci internet üzerinden online katıldı. Bilgisayar ortamında buluşan çeşitli ülkelere mensup öğrenciler, çarpma, bölme, toplama ve çıkartmadan oluşan basit matematik sorularını en erken ve doğru olarak yanıtlayabilmek için uğraş verdiler.

                  Soruları bilenler aldıkları puanlarla üst sıralara doğru tırmanırken, katılım da çığ gibi büyüdü. Online süren bu zevkli yarışmada öğrencilerimiz hem eğlendiler hem de bolca işlem pratiği yapmış oldular. Yarışmanın sonunda öğrencilerimiz 1000 in üzerinde soruya doğru cevap verdikleri için, online olarak kullanılan " Mathletics" adlı sınıf uygulaması okulumuza hediye edildi. Ayrıca yarışmanın sonucunda yarışmaya katılan tüm öğrencilerimiz, Dünya Matematik Günün anısına başarı sertifikalarını Kurucu Temcilcimiz Dr. Yusuf EKİNCİ' den aldı.

 




bottom