12-IB sınıfı öğrencilerimiz Nur Ecem Dilek ve Özgür Ünal, Theory of Knowledge – 13th Knowledge and Culture Conference’ta sunum yaptı. 1-2 Kasım’da İstanbul’da gerçekleşen konferansa, İngiltere, Yunanistan, Norveç, İsveç, Ürdün ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden, Uluslararası Bakalorya (IB) Diploma Programı öğrencileri katıldı. 16-19 yaş arasındaki 200 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen konferansta öğrenciler küresel konu ve sorunları ele aldı, farklı içerik ve başlıklarda sunumlar gerçekleştirdi.

Konferansın birinci oturumunda öğrencilerimiz, öğretmenleri Zehra Pakyürek eşliğinde önce yaşadıkları kenti konu alan “Living in Ankara” konulu bir sunum yaptılar.  Öğrencilerimizin, 2.oturumda Bilgi Kuramı dersinin özgünlüğüne ve amacı olan gündelik yaşamda karşılaşılan bilgi problemlerine örnek oluşturacak   “Is Selfie Selfish?” (Selfie bencillik midir? ) başlıklı sunumları IB öğrencileri ve öğretmenleri tarafından ilgi ve beğeni topladı.

Sunumda, “algı” dünyayı anlamanın temeli olarak tanımlandı ve fotoğrafların insanların dünyayı algılamalarına yardımcı olduğuna vurgu yapıldı. Selfie’de fotoğrafı çeken kişinin güç sahibi ve ilgi odağı olduğu belirtilerek sosyal medya aracılığıyla kişilerin narsist ve bencil tutumlarının beslendiği ileri sürüldü.

 

 



bottom