2-7 Mart 2015 tarihleri arasında Antalya'da gerçekleşen 20 ülkeden 700 öğrencinin katıldığı 11. Model Birleşmiş Milletler Türkiye (MUNTR) 2015 Konferansına Anadolu, Fen ve IB öğrencilerimiz katıldı. Lise İngilizce Zümre Başkanı Binnaz DÜZGÜN rehberliğinde Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencilerimizden Zeynep Atan, 11.IB öğrencilerimizden Gökçe Tercioğlu; Fen Lisesi 10. sınıf öğrencilerimizden Güzide Doğan, Ahmet Buğra Artuç, 11. sınıf öğrencilerimizden Işıltan Aydoğan ve Ege Varolgüneş görüşlerini ve evrensel sorunlara olan bakış açılarını ortaya koydukları MUNTR 2015 konferansında okulumuzu başarıyla temsil etmişlerdir.

Birleşmiş Milletlerin (BM) modellemesi olan MUNTR 2015 Konferansı'nda, öğrenciler temsil ettikleri ülkelerin verileri ve sorunlarıyla ilgili gerçek bir diplomat gibi müzakerelere katılmışlar; gündemde olan güvenlik, kalkınma ve çevre gibi konularında fikir alışverişinde bulunma imkanı bulmuşlardır.

MUNTR, BM Türkiye ofisince tanınan tek organizasyon olup BM'de yer alan çalışma organları bu organizasyonda bire bir  konferansa taşınmıştır. Konferanstan çıkan çözüm önerilerinin BM Türkiye Ofisi'ne gönderilecektir.  

 

 



bottom