Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi IB Öğrencilerimiz (MUN)Model Birleşmiş Milletler "Euroasia 2012" Delegesi

                  Model Birleşmiş Milletler (MUN) öğrencilerin Birleşmiş Milletler (BM) delegesi rolünü üstlendiği ve bunun kapsamında çeşitli Birleşmiş Milletler komitelerinde dünya konularını tartıştığı dünyanın en büyük gençlik organizasyonlarından biridir. Gençlerin Model Birleşmiş Milletlerde aldıkları kararlar BM'ye bir rapor halinde sunulur. MUN çalışmalarının en önemli kazanımları; bilimsel araştırma teknikleri, topluluk önünde konuşma, eleştirel düşünme, empatik düşünme, tartışma, politik analiz ve yabancı dili kullanma becerisidir.

                  Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmenimiz Ayşe TÜZÜNER rehberliğinde Fen Lisesi 10-A ve Anadolu Lisesi 10 IB sınıfı öğrencileri Model Birleşmiş Milletler Organizasyonunun ilk toplantısı olan ve 30 Kasım-1-2 Aralık 2012 tarihinde TOBB Üniversitesinde gerçekleştirilen "Euroasia 2012" adlı uluslar arası konferansa katılmışlardır.

                  Öğrencilerimiz katıldıkları komitelerde temsil ettikleri ülkeler adına açılış konuşması yaptılar. Afrika'daki silahsızlanma ve terör sorunu, insanlık için yüksek riskli bölgelere insani yardım, kültürel mirasın korunması gibi konularda ilgili komitelerin münazaralarında aktif rol alarak, çözüm önerilerini raporlaştırdılar. Üç günlük yoğun bir çalışmanın ardından konferans sona erdi.

                  600 delegenin katıldığı EuroAsia 2012'ye katılan öğrencilerimiz Kırgızistan, Özbekistan ve Kostarika ülkelerini şu komitelerde temsil etmiştir.

Social, Cultural and Humantarian Commitee (İnsanlık için Sosyal ve Kültürel Komite)
Nur Ecem Dilek10 IB Kırgızistan
Genco Başer 10 IB Kostarika
Kaan Doğan 10-B Özbekistan

Special , Political and Decolonization Commitee (Özel Politikalar ve Anti-sömürgecilik (Bağımsızlaşma) Komitesi )
Raşit Akgül 10 A Kostarika
Başak Çiğdem Özcan 10A Özbekistan

Disarmament and International Security Commitee (Silahsızlanma ve Uluslararası Güvenlik Komitesi)
Ufuk Alp Erdoğmuş 10 A Kırgizistan
Deniz İnam 10 IB Özbekistan
Berkan Özdamar 10 A Kostarika

United NationsEducational, Scientific and Cultural Organization (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü)
Feza Onur Er 10 A Kostarika
Selin Tümer 10 A Özbekistan

                  "EuroAsia 2012"de okulumuzu başarıyla temsil ederek sertifika alan öğrencilerimiz Mart ayında 1000 katılımcıyla gerçekleştirilecek olan ve dünyanın en büyük MUN konferanslarından biri olan MUN TR 2013'e katılamaya hak kazanmışlardır.

                  Öğretmenimize ve öğrencilerimize başarılar dileriz.

          




bottom