Anadolu ve Fen Lisemizin Atatürk Müze Köşkü Gezisi

Mustafa Kemal Atatürk'ün 1921 ile 1932 yılları arasında ikamet ettiği, eşi ve annesiyle birlikte bir süre beraber oturduğu Atatürk Müze Köşkü'nü öğrencilerimizle birlikte ziyaret ettik.15-16 Mayıs 2012 tarihlerinde Fen Lisesi 9-A, 9-B,10-A,10-B ve Anadolu Lisesi 9-IB öğrencilerimiz bu heyecanı yaşadılar. Bu gezide öğrencilerimize okul müdürümüz, müdür yardımcılarımız ve öğretmenlerimiz eşlik ettiler. Öğrencilerimiz Mustafa Kemal'in en uzun süre kaldığı ev olan Atatürk Müze Köşkü'nü bizzat gördükleri için çok mutlu oldular.

Çankaya Köşkü içerisinde bulunan bu muazzam Müze Köşkte, öğrencilerimiz rehberleri öncülüğünde ziyareti gerçekleştirdiler. Mustafa Kemal'in çalışma odası, misafir ağırlama bölümü, önemli elçi ve devlet görevlilerin buluşma odası, Latife Hanım ve Zübeyde Hanım'ın şahsi odaları bizzat öğrencilerimiz tarafından görüldüler. Atamızın dinlenme odası, kişisel kütüphanesi ve şahsi eşyaları öğrencilerimize tek tek tanıtıldı. Öğrencilerimiz atamızın hatırasını derinden hissettikleri bu Müze Köşk de geçmişe kısa bir yolculuk yaptılar.