IB Öğrencilerimiz ODTÜ Bilim ve Teknoloji Merkezinde

Okulumuzun IB diploma programı 9. sınıf öğrencileri Fizik dersi kapsamında ODTÜ Bilim ve Teknoloji Merkezine inceleme gezisi gerçekleştirdi. Bu gezide öğrencilerimiz eğlenceli bilim deneylerinin yanı sıra, çeşitli kurum ve kişiler tarafından bağışlanmış ve özellikle Türkiye'nin Cumhuriyet döneminden günümüze iletişim, ulaşım ve günlük yaşam tarihini gözler önüne seren nesneleri görme şansı buldular. Ayrıca, çağlar boyu Anadolu topraklarında üretilen alet ve teknolojilerin gelişimini anlatan "Anadolu'da insan-çevre-teknoloji" temalı sergi de ziyaret edildi. Ayrıca öğrencilerimiz Orta Doğu Teknik Üniversitesi Toplum ve Bilim Merkezi'ne bağlı olan Bilim ve Teknoloji Koleksiyonu Sergi Alanında ODTÜ Fizik bölümünden gelen görevliler eşliğinde bazı zamanlarda aktif olan 'Gezegen Evi' etkinliğine de katıldılar.