Özel Anadolu Lisesi 9 IB ve 10 IB Sınıfı Öğrencilerimiz Halk Bilimi Müzesini Ziyaret Ettiler

                  Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Anadolu Lisesi 9 IB ve 10 IB sınıfı öğrencilerimiz, 04 Ekim 2012 tarihinde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri Esra İNCE ve Hale ER önderliğinde Gazi Üniversitesi Türk Halk Bilimi Araştırma ve Uygulama Merkezi Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesini ziyaret ettiler.

                  Gazi Üniversitesi bünyesinde kurulan "Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi"nde öğrencilerimiz, geçmişten günümüze Türk kültürünü tanıma imkanı buldular. Türk Halk Bilimi Araştırma ve Uygulama Merkezinde bulunan ve iki salondan oluşan müzede binlerce eser olduğu ve her nesnenin kendilerine has yörelerden getirilip orijinal şekilleriyle ziyaretçilere sunulduğu öğrenildi.

                  Gezi sırasında öğrencilerimiz; deyim ve atasözleriyle çeşitlendirilen; doğum öncesi ve sonrası, kırklama, sünnet, asker uğurlama, evlenme, ölçü-tartı araç ve gereçleri, çocuk oyunları, gölge oyunları, hamam, mutfak araç gereçleri, kahve kültürü, tarım ve hayvancılık, süt ürünleri, geleneksel meslekler ve halk çalgılarına ait nesneleri görme imkanı buldular.

                  Öğrencilerimiz gezi sayesinde geçmişten gelen Türk kültürünü görsel araçlarla da yakından tanımış oldular.




bottom