Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca yürütülen Hayat Boyu Öğrenme ve Gençlik Programları Comenius Okul Ortaklıkları ‘Streetwise Europewise’ projesi kapsamında Anadolu Lisesi IB Diploma programı öğrencileri Lise Müdürü Şerife DEMİRCİOĞLU ve Görsel Sanatlar Öğretmeni Nazan YAVUZOĞLU yönetiminde 3-8 Kasım 2013 tarihleri arasında Fransa’da gerçekleştiren 3.proje toplantısına katıldılar.

Ev sahipliği yapan Fransa’daki okulda, katılımcı öğrencilerin (Fransa, Slovakya, İtalya, Avusturya, Norveç, Türkiye)  birbirlerini tanımaları için çeşitli ısınma etkinlikleri yapıldı. Isınma aktivitelerinden sonra Avusturya ve İtalya toplantılarında önceden tanıtımlarını yapılan sokaklardaki semboller sergiledi. Bu sergilenen sembollerle öğrenci ve öğretmenler Paris/Gonesse sokaklarında bir Avrupa Sokağı yapabilmek için ülke sembolleriyle fotoğraf çekimi yaptı ve fotoğraf çekiminden sonra tekrar okula dönüldü. Hep beraber çekilen fotoğraflara bakıldı.

5 Kasım Salı günü öğrenciler ve öğretmenler okulda derslere girdiler. Ardından gruplar oluşturularak “Streetwise Europewise” proje sokağı için farklı semboller tasarladı. Öğleden sonra Eiffel Kulesi’ne gidilerek grup fotoğrafı çekildi.

6 Kasım Çarşamba günü Louvre Müzesi’nde müze eğitimi yapıldı. Önceden hazırlanmış olan çalışma kağıtları, grup çalışması halinde Louvre Müzesi’ndeki farklı ressamların tablolarını bularak ve soruları cevaplayarak yapıldı. Müze eğitiminden sonra Paris sokaklarında “hazine avı”  etkinliği yapıldı. Etkinlikte öğrenci grupları öğretmenler eşliğinde kendilerine verilen yönergelere uyarak ve yapmaları gereken görevleri yerine getirerek ulaşmaları gereken yere en kısa sürede varmaya çalıştılar.

7 Kasım Perşembe günü Paris manzarasının izlenebilineceği en güzel noktalardan olan Montmartre’a gezi düzenlendi. Gezi sonrası okulda veda partisi düzenlendi.

8 Kasım Cuma günü yeni dostluklarla, ülkemizi ve okulumuzu başarılı bir şekilde temsil etmenin gururuyla 3. proje toplantımızı burada sonlandırmış olduk.

 

 



bottom