Başkent Enerji Hareketi Projesi Çalışmalarımız Devam Ediyor

Enerjiyi ihtiyacınız kadar kullanın…

Enerji faturalarımızı düşürmek ve aile ekonomisi katkıda bulunmak, ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak ve gelecek nesillere yaşanılabilir bir çevre bırakmak için enerjiyi verimli kullanalım.

Evimizde kullandığımız enerjinin yaklaşık %20’si elektrikli aletler tarafından tüketilmektedir. Elektriğin büyük kısmını ise buzdolabı ve aydınlatma için harcamaktayız. Elektrikli ev aletleri alırken enerji tüketim değerlerini iyi değerlendirip diğer ürünlerle karşılaştırmalar yaparak tercihimizi belirlemeliyiz.

Okulumuz Başkent Enerji Hareketi projesi kapsamında enerjinin verimli kullanılması, su kaynaklarının tüketilmemesi ve ısı yalıtımının sağlanmasına dikkat çekmek amacıyla çalışmalar gerçekleştirmektedir.

Bu amaçla aralık ve ocak ayları içerisinde, proje kapsamında düzenlenen eğitimlere katılarak bilgilendirme sunumları gerçekleştirilmiş, uyarı ve ikaz yazıları tüm okula asılmış, proje panosu güncellenmiş ve enerji verimliliği haftası kutlamaları gerçekleştirmiştir.

Su tasarrufu ve kaynakların doğru kullanımıyla ilgili olarak 30.12.2011 tarihinde Profesör Dr. Ali Gül tarafından " Türkiye de Su Sorunları" semineri gerçekleştirilmiş öğretmenlerimizin su tasarrufu ile ilgili bilgilenmesi sağlanmıştır.