2017-2018 Güz Yarıyılı lisansüstü öğrenci alımlarında, müracaat edecek adayların öğrenim bilgileri YÖKSİS veri tabanından Ön Kayıt Bilgi Sistemine aktarılacaktır. YÖKSİS veri tabanında mezun bilgileri bulunmayan öğrencilerin başvurusu kabul edilmeyecektir. Aşağıda YÖKSİS veri tabanına kayıta ilişkin önemli bilgiler yer almaktadır.

 

Adayların yükseköğretim mezuniyet bilgileri ile eksik veya yanlış veri girişini düzeltebilmesi için https://www.turkiye.gov.tr 'den (e-devlet) ekteki yolu izleyerek mezun bilgilerini kontrol etmeleri, eğer sorun varsa "hata veya eksiklik bildir" formunu doldurmaları veya mezun olduğu üniversiteye bir dilekçe ile mezuniyet bilgilerinin YÖKSİS üzerinden eklenmesi veya düzeltilmesi konusunda talepte bulunmaları gerekmektedir.







Enstitümüz Mezunlarının Dikkatine

Ülke genelinde yürütülen YÖKSİS veri tabanı çalışmaları kapsamında bütün kamu kurumları YÖKSİS veri tabanına entegre olmaktadır. Bu nedenle enstitümüzden geçmiş yıllarda (2006 yılı ve öncesi) mezun olan öğrencilerin mezuniyetleri e-devlet, ÖSYM, YÖK, Milli Eğitim vb. kurumlarda görünmemektedir. Bunun nedeni 2006 yılı ve önceki yıllarda okuyan öğrencilerin T.C. Kimlik numaralarının Üniversitemiz Öğrenci Bilgi Sisteminde bulunmamasıdır. Bu durumdan dolayı problem yaşayan mezunlarımızın http://saglikb.gazi.edu.tr/ e-posta adresine nüfus cüzdanı ve diplomalarının ön ve arka yüzlü suretleri, not dökümleri ile birlikte ekteki dilekçeyi doldurarak göndermeleri gerekmektedir.(Taranmış olması veya okunabilir çözünürlükte cep telefonu ile fotoğrafının çekilmiş olması da yeterlidir.) Bu başvuru işlemi sonucunda mezuniyet güncellemesi (mesai saatleri içinde) en kısa sürede yapılacaktır. ( Bu başvuru ile sadece Enstitümüz mezunlarına hizmet verilmektedir. Eğer başka bir Yükseköğretim Kurumundan mezun olduysanız ilgili kurum ile irtibata geçmeniz gerekmektedir. )

Başvuru Dilekçesi

İşleminizin hızlı bir şekilde yapılabilmesi için e-posta ile başvuru yapmanız önerilir.

İrtibat telefonları :

Faks veya e-postanın ulaşıp ulaşmadığının teyidi için 0 312 202 33 87 numarayı arayabilirsiniz.